Teljes holdfogyatkozás jan. 21 – Nagy pörgés váratlan fordulatokkal

Január 21-én hétfőn a  teljes holdfogyatkozás lesz. Egyszerre lesz szuperhold, vérhold és farkashold. A Föld 5 óra 41 perc és 6 óra 43 perc között takarja el a Holdat.

Ez a holdfogyatkozás zárja az Oroszlán-Vízöntő tengelyen történő fogyatkozások 18 hónapos időszakát. Mostantól a Nap- és Holdfogyatkozások, a Bak-Rák jegyekben fognak történni. Az utóbbi évek fogyatkozásai a fő hangsúlyt a vezetésre, vezetőkre és a hatalommal való helyes vagy helytelen élésre irányították. Láttuk sok vezetőnek és hírességnek a bukását vagy váratlan hatalomra jutását, megerősödését. Ez a fogyatkozás még utóljára megmozgatja ezt a ciklust és ezt a témakört – beleértve a saját kreatív, alkotó erők felszabadítását is.

Egy fogyatkozás mindig hosszabb ideig, akár hónapokig is kifejti hatását a világban. Ezért különösen fontos megnézni, hogy milyen konstellációban jön létre és azt is, hogy honnan látható. Azokon a területeken, ahol a fogyatkozás látható még jobban érezteti a hatását.

Ennek a fogyatkozásnak az egyik főszereplője az Uránusz – a lázadás, hirtelen változások és a zsenialitás bolygója – mégpedig feszült helyzetben. Ez az időszak ezért sok nyughatatlanságot, váratlan fordulatot, feszült idegállapotokat eredményezhet. Készüljünk fel a hirtelen fordulatokra, irányváltásokra és legyünk nagyon rugalmasak. Közben, pedig naponta többször törekedjünk megnyugodni és lassítani. Nagy hátszéllel haladunk a viharos tengeren, nem üdvös még jobban rákapcsolni.

Sőt a Merkúr, mint a gondolkodás, kommunikáció és a közlekedés bolygója is belekeveredik ebbe a feszültségbe. Ráadásul az Uránusz  a Kos 28 fokán áll, különösen lobbanékony és ő feszül rá a Merkúrra. Tehát nagyon észnél kell lennünk, mind a beszédben, mind a közlekedésben. Ugyanakkor zseniális új ötletek és lehetőségek merülhetnek fel bennünk, vagy akár lehet, hogy mástól fogunk felvilágosító ötleteket kapni.

Mindenesetre, mindaz, ami az előző 18 hónapban történt az életünkben és érintette a vezetettség, vezetés, kreativitás, közösségi együttműködés témáit, az újra felmerülhet. Azt kéri tőlünk ez az időszak, hogy pontot tegyünk az i-re a fent megnevezett témákban.

Szintén fontos téma lehet a kapcsolatrendezés ebben az időszakban, mivel Magyarországról nézve a fogyatkozás az 1-7.házak tengelyére esik, amely az Én-Te tengely. Ez a rendezés jelentheti a párkapcsolatban eltemetett konfliktusok rendezését, baráti-, vagy üzleti kapcsolatok rendezését is.

Bármilyen váratlan helyzet jön is felénk, amely bizonytalanságot, szorongást eredményez, fontos tudatosítanunk, hogy ezek a helyzetek értünk vannak. Most különösen változásra vagyunk hivatottak. A Jupiter-Vénusz a két szerencsecsillag együttállása hatalmas segítséget ad, hogy meglovagoljuk ezeket a hullámokat és sikerrel járjunk.

A Jupiter-Neptunusz fényszögkapcsolatok pedig segítenek bennünket nagyot álmodni, de legyünk óvatosak és körültekintőek, mert ennek a fogyatkozásnak a másik főszereplője a Szaturnusz-Mars kvadrát, amely rendkívüli feszültséget, és frusztrációt hozhat. A Szaturnusz egyrészt segít a Bak jegyéből, hogy felelősséggel vállaljuk kreatív erőinket és véleményünket, ugyanakkor ez az a “padlógáz-kézifékkel” állás, amelyről már előző cikkemben írtam. Nagy erőkkel mehetünk neki az elénk tornyosuló akadályoknak, túl nagy erővel. Önfegyelemre és türelemre tanít ez az állás, és ahogyan említettem a hatása több hónapig is kihathat.

Ebben a fogyatkozásban nagyon nagy energiák vannak, amelyeket meglovagolhatunk…

Záró gondolatként pedig kiemelném, hogy minden fogyatkozás alkalmával különösen fontos, hogy pozitív gondolatokat tápláljunk és szívbeli cselekedeteket hajtsunk végre.

Antal Péter

2019-03-10T21:59:47+00:00