Mielőtt az asztrológiával találkoztam alapvető létkérdések foglalkoztattak. Mi az élet értelme? Mi az élet célja? Van-e isten? Létezik-e a sors és ha igen, mennyire vagyunk szabadok?

18 évesen találkoztam az asztrológiával és egy teljesen új világ tárult fel számomra, amely egyszeriben válaszokat ígért. Rögtön bele is vetettem magam a tanulásba, hogy tapasztalati úton győződjek meg az asztrológia működéséről. Az első angol nyelvű könyvem egyike Robert Handtől a – Planets in transit volt. Majd húsz év után, hatalmas élmény és meglepetés volt a vele való személyesen találkozás, mintegy 1500 asztrológussal együtt a 2018-as Asztrológiai világkonferencián.

A tanulásom első 20 évében a pszichológiai, önismereti asztrológia volt érdeklődésem középpontjában. Ezen szakirányon belül is néhány kiemelt asztrológus munkái voltak legnagyobb hatással rám: Liz Greene és Howard Sasportas, Sue Tompkins, Huber-féle asztropszichológia, amit Bertalan Évától tanultam, megismerkedtem Korcsmáros Magda spirituális radix rendszerével, Rákos Péter megközelítésével, illetve elvégeztem a Nemzetközi Asztrológia konferenciák egyik megálmodójának Noel Tylnek a mesterképzését.

Nyelvtudásom révén először mindig külföld felé nyitottam, nem igazán ismertem mélységében a hazai irányzatokat. Amikor 2018-ban a világkonferencián voltam, észrevettem, hogy valami rendkívüli átalakulás megy végbe az asztrológia világában. Kiderült számomra, hogy óriási munka zajlik az asztrológiai hagyatékok feldolgozásában – arab, latin, ógörög nyelveken írt műveket fordítanak- azzal a céllal, hogy helyreállítsák azt a tudást, ami a felvilágosodás korától egyre inkább elveszett az asztrológia elméletéből és gyakorlatából. Ennek a helyreállítási munkának a három fő vezetője: Robert Hand, Robert Schmidt és Robert Zoller voltak.

Amikor hazajöttem újabb megvilágosodás volt, amikor megtudtam, hogy Robert Zoller, aki a középkori hagyaték helyreállításán dolgozott (időközben meghalt), de van egy magyar tanítványa – Tamáskovits Gyula, aki folytatja munkásságát. Tőle tanultam a Középkori Asztrológiát, amely új távlatokat nyitott számomra az asztrológiában és egyben visszakapcsolt azokhoz a gyökerekhez, amelyek hiányoztak a modern pszichológiai megközelítésből.

Yehuda Tagar, egy igazi világpolgár, újító – egy az antropozófián és együttérzésen alapuló coaching képzését végeztem el, amelynek elemeit asztrológiai workshopjaimba is beépítettem. Spirituális alapjaimat pedig Váradi Tibor tanításaiból merítem több, mint 10 éve.

Ezzel a háttérrel, kísérem mindazokat, akik a belső átalakulás munkáját tovább szeretnék mélyíteni, hogy a sorsukat a kezükbe vegyék. Minden alkalommal csodálattal tölt el, amikor látom, hogy valakiben megértés és elfogadás születik a sorsával szemben. Minden találkozás kölcsönös tanulás és megismerés – olyan érték, amiért igazán megéri dolgozni.

Antal Péter

Robert Hand (korunk kiemelekedő asztrológusa) társaságában a 2018-as Chicagoi Asztrológiai Világkonferencián
Dan Millmannel