A születési képletről

Az asztrológiai vizsgálódásunkban elkerülhetetlen, hogy az emberre úgy tekintsünk, mint halhatatlan szellemi lényre, aki azért születik a földre életről életre, hogy tanuljon és tapasztaljon. Azért születünk egy adott időpillanatban, mert az a pillanat, mint mag – magában hordozza mindazokat a lehetőségeket és kereteket, amelyek megtapasztalásáért megszülettünk.

Az idők során számos asztrológiai irányzat született, amelyek képesek voltak egymástól eltérő módszerekkel, eredményesen, helytálló következtetésre jutni. A modern nyugati irányzatok nagy része a személyiséget helyezik középpontba, és azt, pszichológiai szemmel vizsgálják. Léteznek más modern irányzatok is, amelyek az ember karmáját vagy éppenséggel szellemi fejlődésének útját törekednek feltárni. Az asztrológia gyökereihez közelebb álló hellenisztikus, középkori és ezekben gyökerező más irányzatok egyszerre vizsgálják az ember sorsát és azt, hogyan tudja betölteni a feladatot, amiért megszületett. Központi kérdés, hogy mi az, ami adatott, és mire szükséges „igent” mondanom ahhoz, hogy megbékéljek életemmel.

A középkori asztrológia fő vizsgálati területei

A boldogulás oszlopai
Hírnév, rang, hivatás, tehetség, vagyon, házasság, gyermekáldás, testalkat, betegséghajlamok, az elme „személyiség” működése.

Az ember szellemi oldala
– Milyen a hitem? Miben bízok?
Mi az, amit mindenképpen meg kell tapasztalnom?

– Milyen az életstratégiám és ezt a környezet hogyan éli meg?

– Milyen szerep betöltésére születtem? Hogyan szolgálhatom Istent a leginkább?

– Mi az életfeladatom – mi segíti és mi akadályoz ebben?

Az élet időbeli kibontakozása
Időkapuk:
– Egy adott időszakban milyen életterületek kerülnek előtérbe, milyen jellegű kihívásokkal, tapasztalatokkal számolhatok.

A kezdet és a vég:
A kezdetben benne van a vég is, tehát a lehetséges maximális élettartam és lehetséges „kilépési” pontok.
– Mennyi idő adatott, a feladatom elvégzéséhez?

Az önsimereti asztrológia megközelítése

Különféle pszichológiai irányzatok (jungiánusi, humanisztikus, transzperszonális pszichológia, stb.) megtermékenyítették az asztrológiai nézőpontokat. Vizsgálatának központjában a személyiség fejlődése, erősségei, gyengeségei, és potenciálja áll. A pszichológiai asztrológia arra helyezi a fókuszt, hogy megsimerjük lelkünk tudatos és tudattalan mozgatórugóit, és hogy megmutassa mit szükséges tudatosítanunk, elfogadnunk és megdolgozni magunkban ahhoz, hogy egy teljes életet élhessünk.

Kérlek töltsd ki az adatlapot, ha szeretnél velem konzultálni

EMAIL

KERESZTNÉV

VEZETÉKNÉV

TELEFONSZÁM

ÜZENET