A Koronavírus asztrológiája

A jelenlegi égi állásnak a középpontjában a Bakban lévő bolygókoncentráció áll, amely hónapok óta tart. Jelenleg egy rendkívül feszült helyzetet figyelhetünk meg, amelynek csúcspontja 2020. március 17-31. Ebben az időszakban a Koronavírus helyzet fokozódására számíthatunk.

A fókuszban egyik oldalon a Bak jegye áll: ambíció, határok, rend, struktúra, kontroll. A másik oldalon a Rák: otthon, anyaság, család, haza.

A Bak konzervatív jegy. Olyan egészséges értékekről szól, mint az integritás, a hűség, az önfeláldozás és az érettség. A felelősségvállalás önmagunkért és a saját cselekedeteinkért. A kemény munkáról szól, a gyermekkor szöges ellentéte, a felnőtt lét.

A Rák=otthon és Bak=gazdaság és munka feszültsége. Arra kényszerülünk, hogy otthon maradjunk, a családdal legyünk, illetve befelé forduljunk. Ezt kéri a Felszálló Holdcsomópont a Rák jegyében, amely mindig mutatja, merre kell haladnunk, mit kell erősítenünk. mi vezet az egyensúlyhoz.

Mi történik az égen, amitől itt tartunk?

A jelenlegi helyzetet több kiemelt asztrológia állás eredménye:

1. Plútó a Bakban
A Plútó arra hív, hogy foglalkozzunk elfojtott, eltagadott részeinkkel, felszínre hozzuk tudattalanunkból a ki nem mondott félelmeinket, elvárásainkat, mindazt amiért nem vállaltunk felelősséget. Arra hív, hogy átalakítsuk, megdolgozzuk, hogy egy magasabb szinten újjászülethessünk.

Mi történt kollektív szinten, amikor a Plútó áthaladt a különböző jegyeken a Bak előtt?

Amikor a Plútó a Mérlegben volt (1971-1983), a válások száma megugrott. A házasság árnyoldala felszínre került. Sokkal őszintébbé váltunk, egyben megkérdőjeleztük a tradicionális családi értékeket. A Mérleghez tartozik a párkapcsolat és házasság!

Amikor a Plútó a Skorpióban volt (1983-1995), jött az AIDS-krízis. Szükséges lett a szexualitással kapcsolatban őszinteség – élet és halál kérdése lett. Megmutatkozott a szexuális szabadság sötét oldala. A Skorpióhoz tartozik a szexualitás.

Amikor a Plútó a Nyilasban volt (1995-2008), a vallási szélsőségességgel kellett szembenézni. A vallásos ihletésű terrorizmus megrémítette a világot, miközben egyházi személyek szexuális visszaélései is felszínre kerültek. A Nyilashoz tartoznak a vallások.

Amikor a Plútó belépett a Bakba (2008-2023), kirobbant a gazdasági világválság, amely a jelenlegi pénzügyi rendszer hibáira és visszaéléseire mutatott rá. A Bakhoz tartozik a gazdasági rend, hatalmi struktúra.

A Bak konzervativizmusának a sötét oldala ijesztő lehet. Az ellenőrző zsarnok, aki elnyomja az igazságot és meggyilkolja az ellenségeket, akár valós vagy vélt. Nem is a politikai ideológiáról szól, hanem a félelemről: az ellenőrzés vagy hatalom elvesztésének féleleméről, a változás félelméről, az idegenektől való félelemről és az ismeretlen jövőtől. Mindezt fokozza az, hogy most a Szaturnusz is együttáll a Plútóval…

2. Szaturnusz-Plútó együttállás (33 éves ciklus) a Bak 22. fokán kvadrátban az Erisszel a viszály bolygójával
Ez a kombináció a hatalmi struktúrák megerősítéséről, átrendeződésről szól kollektív szinten. Mind a Plútó, mind a Szaturnusz kapcsolódik a halálhoz (nem feltétlen fizikai, hanem lelki is) és felerősíti a félelemre és pánikra való hajlamot. Azért félünk, mert a változáshoz el kell engednünk dolgokat, amiket nem akarunk. Politikai, gazdasági, társadalmi rendszerekben élünk – ez a Szaturnusz. Be akarjuk biztosítani az életünket minden szinten. Amikor ez a kialakított rend veszélybe kerül – a Plútó lebontó erői révén – úgy érezzük kicsúszik a lábunk alól a talaj. Persze a rend, amit kialakítottunk sok szempontból hibázik – önző, erőforrásokat kizsigerelő gazdasági alapokra épül és a saját biztonságunkat féltjük. A hatalmon lévők, az aktuális rend fentartói- Szaturnusz – meglovagolva a kollektív félelem hullámát (Plútó) még nagyobb kontrollt gyakorolnak.

Lelki szinten a Plútó-Szaturnusz állás valódi lehetősége, az, hogy egoizmusunkkal, saját árnyékunkkal, megkövüléseinkkel és félelmeinkkel számoljunk le. A bizalom, hit megerősítésével és gyakorlásával ellenébe mehetünk a külső világ ellentétes erőivel.

3. Egy 100 éves ciklus újra megjelenése:

Az 1918 tavaszán kitört spanyolnáthát (1918 jan.-1920 dec.) néhány hónappal megelőzően a Plútó és a Leszálló Holdcsomópont együtt állt a Rák 4. fok körül. A Plútó a halál-újjászületés szimbóluma – a Leszálló Holdcsomópont pedig a karmikus múltat mutatja, azt, amit a múltból hoztunk és át kell alakítanunk.

Maga a Plútó – Leszálló Holdcsomópont együttállás körülbelül 18 évente megtörténik. Azonban a Plútó teljes ciklusa az égen 250 év. 1918-ban volt a Rákban és most 100 évre rá jutott el a Bak jegyébe a Rákkal szemközti jegybe.

Most a koronavírus megjelenésénél és terjedésének csúcsán a Holdcsomópont pontosan ott van – a Rák-Bak tengelyének 4. foka körül, ahol 1918-ban a Plútó-Holdcsomópont együttállás történt a Spanyol nátha megjelenésekor. Tehát a Leszálló Holdcsomópont- Plútó együttállás gyakran megtörténik, de a Bak-Rák szemközti jegyeiben már ritkán. 1918 után most először.

Ez nagyon érdekes egybeesés, amely által kapcsolatba hozható a két világjárvány, a spanyolnátha és a koronavírus.

Most annyi a plusz, hogy a Holdcsomópontok Rák-Bak 4. fokon kvadrátban, azaz feszült helyzetben vannak a Chironnal (a gyógyítás, lelki sebek) képviselőjével. A Chiron felerősíti a Bak-Rák feszültséget, egyensúlytalanságot teremt és a gyógyítását kéri. A Chiron összefüggésben áll a betegséggel, gyógyulással.

4. A Plútó, a Szaturnusz és a Jupiter is új ciklusba kezd!

Pont ott, ahol az együttállás történik a Bakban – itt található ezeknek a bolygóknak a saját csomópontjuk is! A csomópont az a hely, ahol a bolygó pályája metszi a nap pályáját alulról felfelé vagy felülről lefelé. Ezeknek a csomópontoknak olyan lassú a mozgásuk, hogy 70-100 év alatt mozdulnak egy fokot! Azaz nagyon lassúak. A Plútó például 250 év múlva éri el újra ezt a pontot. A Szaturnusz 30 év múlva, a Jupiter 12 év múlva. Most azonban mindhárman egyszerre!!!

Amikor egy bolygó áthalad saját csomópontján, akkor megnöveli annak az időpontnak a jelentőségét. Most rögtön három fajsúlyos bolygó teszi ezt!

5. A Vízöntő korszakának újabb fázisa

A Szaturnusz- Jupiter 20 évente ismétlődő együttállása, amelyet a régiek Nagy Együttállásnak neveztek idén 2020 decemberében jön létre. Ez az együttállás 200 évig azonos elemű jegyekben történt! Azaz minden 20 évben Föld elemű jegyben álltak együtt. A föld a gyakorlatiasság és anyag megmunkálásának, átalakításának eleme. Nézzük meg, hogy az 1800-as évektől, milyen gazdasági és technikai fejlődést láthatunk, az ipari forradalommal.

A következő együttállás 2020 decemberben a Vízöntő 0. fokán lesz – „jelezve a Vízöntő korának beindulását. Innentől kezdve 20 évente 200 évig minden együttállás levegő jegyben fog történni! Elkezdődik a levegő korszaka, tehát ugyanolyan nagy változások jönnek, mint amit az ipari forradalomnál láthattunk – világunkat radikálisan átformáló erőket – csak most egy újabb technológiai szinten.

Egy forradalom küszöbén állunk, mondják a szakértők. A mesterséges intelligencia, robotika, automatizálás, okoseszközök utópisztikus világa, amelyeket a sci-filmekből ismerünk már itt kopogtat, és csak most fog beindulni igazán.

Mindezeket a hatásokat együtt érezhetjük, sőt, mintha láncra lennének fűzve, egy irányba terelnek bennünket….

Miért mondják az asztrológusok, hogy a március 17-től április elejéig tartó időszak lesz a legnehezebb?

Mert a Bakban létrejött feszült helyzetbe a Mars is bekapcsolódik és, mivel ő gyorsabb, végigszalad az összes ott álló lassú bolygón, mintegy beindító, tüzes, akaratos erőként. Ha valamikor, akkor most ebben az időszakban van lehetőségünk valódi, rendszerszintű változásokat eszközölni életünkben. Most átgondolhatjuk, melyek azok a rossz, beidegződések, szokások, amelyeket el kellene hagynunk, amelyekről a lelkiismeretünk már jelzett korábban csak nem hallgattunk rá. Négy területet érdemes megvizsgálnunk:

A Földdel és természettel való kapcsolatunkat: Ez lehet apróságnak tűnő dolog, mint a szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés – felelősségteljes fogyasztóvá válás vagy lehet egy mélyreható döntés azzal kapcsolatosan, hogyan szeretnénk élni az életünket, milyen munkát szeretnénk valójában végezni.

Önmagunkkal való kapcsolat: ez a változás az önmagunkkal való kapcsolattal is összefügghet, azaz önbecsülésünkkel – pl. ha alacsony, belemengyünk olyan dolgokba, amelyeket nem igazán akarunk. Most dönthetünk abban, hogy megváltoztatjuk a hozzáállásunkat önmagunkhoz. Új, szeretetteljes, önmagunkat támogató kapcsolat mellett dönthetünk. Ehhez első lépésként kíméletlen őszinteségre van szükség önmagunk felé.

Embertársakkal való kapcsolat: vizsgáld meg, hogy ez a terület kéri-e tőled most a változást. A kapcsolataidat elhanyagoltad-e vagy túlságosan bennük éltél és nem szántál időt magadra? Minőségi, támogató kapcsolatokat éltetsz az életedben, amelyben éppúgy adsz, mint ahogyan kapsz? Hogyan és miben kérik tőled a változást a párod, a barátaid, a munkatársaid?

A transzcendensel való kapcsolat: hogyan kapcsolódom a bennem lévő halhatatlan szellemihez? Minden emberben ott az igény a transzcendenssel való kapcsolatra, de a mai materialista világunkban elvesztettük a kapcsolatot ezzel a szükségletünkkel és mindenféle mással pótoljuk. Pedig ez adna belső tartást és moralitást az embernek, ennek hiányában pedig saját önzőségünk rabjává leszünk…

Ebben az időszakban a Neptunusz támogatólag jelenik meg, harmonikusan kapcsolódik ezekhez a feszültségekhez, és kiutat mutat a szolidaritás, kölcsönös segítségnyújtás és az összetartozás élménye által. Segít megérteni és megtapasztalni, hogy mennyire kiszolgáltatottak is vagyunk rajtunk kívűl / felettünk álló erőknek és egyúttal segít, hogy átadjuk magunkat a sorsunknak. Most sokan félnek és kétségbeesnek, hogy milyen következményei lesznek ennek a válságnak, mind egyéni, családi szinten, mind pedig nagyobb gazdasági értelemben. Ezt még fel sem tudjuk mérni reálisan, de az biztos, hogy nem tudunk mást tenni, mint rábízni magunkat a sorsunkra, egymásra és az Égi világ gondoskodására. Mi azt alakíthatjuk, hogyan reagálunk és hogyan szeretnénk viszonyulni egymáshoz a jövőben.

A március-áprilisi fontosabb konstellációk:

 • márc. 15-31 között a legerősebb hatások – ekkor halad át a Mars a Bak jegyén – a feszültségek és a változásra késztetés csúcspontja.
 • márc. 17-19 Hold belép a Bakba – a csúcspont csúcspontja –
  Figyeljünk befelé, mire hív a belső hangunk, milyen belső feszültségeket mozgat meg ez a helyzet?
  Milyen értékek ütköznek bennem most?
 • márc. 20-21: Mars-Jupiter együttállás – teremtő erőink megnövekednek, pozitív tettekre és változtatásra ösztönöz, ugyanakkor aktiválja a Szatrunusz-Plútó energiáit is.
  Milyen ideák és törekvések élnek bennem, amelyeket meg szeretnék valósítani? Milyen önző törekvések erősödtek fel bennem, amelyket jó lenne átalakítanom?
 • (Három alkalommal ismétlődik meg az együttállás, ez az első, júniusban és novemberben lesz a másik kettő. Ez egy egybefüggő időszakot jelöl és majd utólag lehet látni, hogy mit is hozott.)
 • márc. 22-23: Mars-Plútó együttállás – robbanékony, versengő, szenvedélyes erők kitörése – Vezesd ezt az energiát valamilyen produktív dologba! Csinálj valami hasznosat, amit már rég meg szerettél volna csinálni! Adj konmkrét irányt ennek a felforgató, kirobbanó erőnek!
 • márc 23.: Szaturnusz a Vízöntőbe lép – elkezdődik a Szaturnusz-Uránusz feszültség. Gyökeres változásra ösztönző erők. Figyeld az inspirációidat, vajon mire hívnak most?!
 • márc 26. Nap-Chiron együttállás – „a gyógyító krízis” vagy „gyógyulás a krízisben” – Milyen fájdalom jön a felszínre a lelkedben, amelyet szeretnél, ha gyógyulna? Mit érzel, hogy mi gátolja a kiteljesedésed?
 • márc. 31-április 3.: Mars-Szaturnusz együttállás – Koncentrált erő, kitartás vagy visszatartottság és frusztráció.
  Gyakorold a koncentrált munkát, ha van projekted, vagy gyakorold az elengedést, ha azt tapasztalod, hogy minden ellened van.
 • ápr. 1-3: Hold a Rákban szemben az együttállásokkal – Figyeld az ellentéteket az életedben, mi kéri a kiegyensúlyozást?
 • ápr. 4-5: Jupiter-Plútó együttállás (teljesen pontos) – Az egyéni ambíció felerősödése és találkozása a korlátozott lehetőségekkel. A dolgok felnagyítása, hatalmi harcok átlátszóvá válása, rejtett dolgok a felszínre kerülése.
  Mi az, aminek a gondolkodásodban meg kell halnia és újjá kell születnie? Hogyan állsz a hittel?
 • ápr 7.: Mars feszültségben az Uránusszal – Robbanékony, hirtelen, váratlan feszültség. Légy türelmes, amennyire tudsz és légy rugalmas a hirtelen helyzetváltozásokra készen!
 • ápr. 13: Nap-Eris együttállás – feszültségben a Plútó-Jupiter együttállással – aktiválja a Jupiter-Plútó együttállást. Hol zajlik benned a harc és viszály? Milyen mélyebb szükséglet szeretne a felszínre törni, amit eddig elnyomtál?

Szóval, történelmi pillanatokat élünk, és nagyon sok múlik rajtunk ezekben a nehéz időkben. Fontos megőrízni a belső egynsúlyunkat és hitünket. Bízzunk abban, hogy mind a személyes életünkben, mind kollektív szinten jó döntéseket tudunk hozni és sikerül kiállnunk azokat a próbákat, amelyek előtt állunk.

Az csillagok legyenek velünk!

Itt iratkozz fel a hírlevelemre, ha első körben szeretnél értesülni az aktualitásokról!