Asztrológiai előretekintés a 2019 évre

Nagyon izgalmas évnek nézünk elébe, sok mindent tanulhatunk és sok mindenre felszólítást kapunk az égi világtól.

A Bak jegye és a hozzá tartozó minőségek kiemelt erővel jelennek meg 2019 és 2020 során, nem csak azért, mert a Szaturnusz, a Bak jegyének ura saját jegyében található 2020 végéig, hanem mert Január 6.-án Vízkereszt napján az év első hetében egy napfogyatkozással indítunk a Bak jegyében.

Egy évben általában két nap- és két holdfogyatkozás történik. 2019 és 2020-ban ezek a fogyatkozások a Rák-Bak jegyekben lesznek majd. A Bak jegyének kiemelt feladata és üzenete a rendteremtés, felelősségvállalás, hosszútávú célok kitűzése, kitartó munka a kívánt célokért. A Bakhoz tartozik a gazdaságosság, az önkontroll és önfegyelem gyakorlása és az erőforrásaink felelősségteljes használata is.

A napfogyatkozás egy újhold is egyben, s az újhold mindig az új kezdetekről szól, a magok elültetéséről. Most elindíthatunk folyamatokat, projekteket, kezdeményezhetünk, új dolgokba vághatunk bele, új döntéseket hozhatunk. Megerősíthetjük elköteleződéseinket a hosszútávú céljaink felé, hiszen a Bak jegye maga a hegycsúcs, ahová kitartó és felelősségteljes erőfeszítéseink révén szeretnénk eljutni. Az újholdat pedig a telihold követi, így az elültetett magok is megérnek erőfeszítéseink már gyümölcsözhetnek is hat hónap múlva.

Az év végén 2019 december 26-án lesz még egy napfogyatkozás, szintén a Bak jegyében! Ez mintegy nyomatékosítja az év eleji impulzust, keretbe foglalja az évet.

A Bak jegyén halad át a Plútó is – a transzformáció és újjászületés bolygója. A Bak a gazadasági-pénzügyi rendszerekkel és az állammal is szoros kapcsolatban áll. A Szaturnusz egyre közelebb kerül a Plútóhoz az év során, amely nagy valószínűséggel erős hullámokat gerjeszt majd a világgazdaságban.

Hatása nagyon egyértelműen megmutatkozott, amikor 2008-ban, a Plútó belépett a Bak jegyébe. A világ pénzügyi válságba került, kipukkadt a hitelbuborék, bankok mentek csődbe és felül kellett vizsgálni a pénzügyi szabályozásokat. Az, hogy valóban megoldották-e és kijavították ezeket a problémákat okozó rendszereket, fontos kérdés, mivel pont ezzel kapcsolatosan derülhet ki az igazság 2020-ban.

Az Uránusz végleg átlép a Bika jegyébe és ott tartózkodik 2026-ig. Mindezt nagy lendülettel, marsikus erőkkel felvértezve teszi, hiszen a Kos 29. fokán együtt áll a Marssal (saját otthonában a Kosban). Közvetlenül átlépése előtt utoljára fellobbantja azokat az harcias erőket, felszólításokat, amelyek még a Kos jegyéből benne maradtak. Érdemes lesz figyelemmel kísérnünk a híreket február közepétől áprilisig. A 2011 márciusában történt Fukushimai katasztrófa napra pontosan egybeesett az Uránusz Kos jegyébe lépésével. Az Uránusz villámszerű, hirtelen fellobbanó erejét egyszer csak ott találhatjuk az orrunk előtt. Megkapjuk az utolsó marsikus lendületet a megújulásra és a felszólítást arra, hogy miben szükséges még akár gondolkodásunkban, akár tetteinkben változtatni. Nagyban függ az aszcendens jegyétől, hogy eddig melyik életterületen történtek a változások és a Bikába lépés után, melyik következő életterületen számíthatsz megújulásra. Azt biztosan kimondhatjuk, hogy a legnagyobb felforgató, újító erőket azok fogják most érezni akik a Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő jegyek (21.-30.-a között születtek) vagy ugyan ezeknek a jegyeknek az első néhány fokára esik az aszcendensük. Ők teljes identitásukban, önazonosságukban újjászülethetnek a következő év alatt.

Az Uránusz a Bika jegyében a világ számára a megújulást – a művészetben, környezetvédelemben, élelmiszeriparban,földművelésben, divat és textiliparban, pénzkezelésben és kényelmet szolgáló technológiákban és a konzervatív rendszerek megerősödésében, hatalmat megszilárdító törekvő erőkben – hozhatja.

Asztrológiai szempontból olyan ez az év, mintha a világ egy nagy változásra készülődne. Mintha már érezni lehetne, szinte itt is van, de még éppen hogy tarja magát.
A Jupiter végigkísér minket a Nyilas jegyében, saját otthonában, ahol uralkodik. Így képes megerősíteni hitünkben, támogat kiteljesedési törekvéseinkben, optimizmussal és bizalommal lát el. Óvó természetét bőséggel árasztja, még az sem tántorítja el, hogy a Neptunusz, aki az álmok nagy szövőmestere nagyzolásra, túlzott optimizmusra, felelőtlenségre biztatja. Oda kell figyelnünk, hogy terveink a realitás talaján álljanak, alaposan átgondoljuk döntéseinket, megfontoltak legyünk. Ha így járunk el, biztosak lehetünk benne, hogy növekedünk és sikerre jutunk.

A Bak valósággal ütköztető, visszafogó, korlátozó erői az év végén erősödnek fel igazán, amikor a Jupiter szintén belép a Bak jegyébe és csatlakozik társaihoz. Itt a Jupiter már rangvesztett helyzetében nem képes bizalommal teli tovább növekedni, hátszelet biztosítani. A gazdasági növekedés lelassulhat, recesszió, válság lehet az eredmény. Személyes szinten viszont lehetőséget kapunk arra, hogy, hogy csökkentsük a pazarlást, akár a szemét mennyiségét és a valóban esszenciális dolgokkal foglalkozzunk. Minden élethelyzet, lehetőséget hordoz arra, hogy fejlődjünk emberségünkben és biztos vagyok benne, hogy a 2020-hoz közeledvén alkalmunk lesz megkülönböztetni a fontosat a lényegtelentől.

Tehát nagyon izgalmas évnek nézünk elébe! Ha szeretnél még több részletet megtudni és alaposan felkészülni a következő hónapokra, gyere el előadásomra a Napfényes Rendezvényterembe!

Időpont: 2019. január 10. csütörtök 18:30–20:00

Itt foglalhatsz jegyet

Az év során kiválasztottam azokat az időpontokat, amikor a legjobban lehet egy-egy bolygóminőséggel dolgozni. Például januártól február 13-ig a Mars a Kosban tartózkodik, ahol a legerősebb, ezért ekkor lehet leghatékonyabban kapcsolódni a belső és megvalósító erőinkhez. Ezekre az időpontokra időzítettem a az egy napos bolygó workshopokat, ahol az adott minőségekkel a saját születési képleteden keresztül kapcsolódhatsz. A workshopokról bővebben itt olvashatsz.

Áldott új évet kívánok mindenkinek!

Antal Péter
asztrológus