2020 asztrológiai előretekintés az új évtized kezdetére

Boldog és sikerekben gazdag új évet kívánok Neked! Az égi konstellációk segítsék a terveid megvalósulását!

Bátran mondhatjuk, hogy minden már most adott és adott is lesz, hiszen a zodiákus körén a legnagyobb hangsúly továbbra is a Bak jegyén van. A bolygók a Bak jegyében gyülekeznek, mintegy „osztálytalálkozót” tartanak, hiszen a planéták fele itt tartózkodik január elején. Majd valamelyik továbblép és újabb résztvevő érkezik a helyére…

Ha a Bak jegyében születtél vagy bármely kardinális jegy szülöttje vagy (Kos, Rák, Mérleg, Bak), akkor biztosan érzékeled azokat a nagyszabású, nagy horderejű folymatokat, amelyek alapvető szinten rendezik újjá az életedet. Ugyanígy érinti ez a folymat azokat, akinek kardinális jegybe esik az aszcendense/MC tengelye vagy akár a Holdja. Ez az állás végső soron mindenkit érint többé vagy kevésbé kollektív szinten is, hiszen ezek a hatások az egész emberiség fejlődésére kihatással vannak. Na, de mik ezek a hatások?

A Bak minőségei a gyakorlatiasság, prakitkusság, pragmatikusság, határszabás, felelősségvállalás, kötelességtudat és stratégiai célok kitűzése, illetve azok következetes elérése. A Bak nem hezitál, nem hagyja magát az érzelmi viharok által megállítani, hanem megteszi, amit kell. A Bak leginkább nem az együttérzéséről ismert, hanem arról, hogy töretlenül halad a hegycsúcs magaslatai felé. Ugyanakkor a Bak energia építi azt a struktúrát is, amire az életünket és társadalmunkat építjük, az intézményrendszert és a bürokráciát, és az emberi test legszilárdabb része is hozzá tartozik, a csontok és fogak.

Minden évben két fogyatkozási szezon van (egy-egy Nap- és Holdfogyatkozással).  Ezek nagyon fontos, kiemelt időpontok, mert a fogyatkozás idején látható konstelláció hosszú hónapokon át fejti ki hatását, olyan mint egy felerősített teli- és újhold. Rögtön január elején, 10-én lesz egy holdfogyatkozás, amely a már meglévő Bak energiákban egy feszültségetz hoz létre. A holdfogyatkozás, a teliholdnak felel meg, tehát egy energia csúcsponti feszültségét testesíti meg. Ebben a képletben a Hold uralkodik a Rák jegyében és szembekerül a már 2 éve a Bakban található Szatunusszal és Plútóval, akivel két napra rá teljes pontossággal találkoznak. Ebben a képletben lézerpontossággal mutatkozik meg a kardinális feszültség, amely már egy-két éve manifesztálódik.

A gondoskodó, anyai, óvó szereteterők szembekerülnek a  kötelességgel, feladatközpontúsággal, saját merevségeinkkel és korlátainkkal. Feszültség van a között, amit érzünk és a között, amiről tudjuk, hogy meg kellene tennünk. Feszült a bennünk élő gyermeki és a felnőtt. Feladatunk kibékíteni a bennünk lévő ellentétet, egyensúlyba hozni a gyermek szükségleteit és a felnőtt feladatait. Ugyanígy a Hold az anyai erőket is jelöli, tehát harmóniát kell teremtenünk a feladatok és a másokról, önmagunkról való gondoskodás között.

Rendkívüli hatékony megvalósító erő szabadul fel most. Ha ezt meglovagoljuk, komoly erőrelépéseket érhetünk el mind a belső, mind a külső világban.

Milyen az, amikor a belső világunkban előrelépünkDöntéseket hozunk, elengedünk érzéseket, amelyek visszahúztak, továbblépünk.  Tisztelettel fordulunk a múltunk felé, és bizalommal előre tekintünk. A változás és az épülés mellett döntünk. Önmagunk mellett döntünk, de nem az ösztönök által vezérelt kis önmagunk mellett, hanem a bennünk élő inspirált szellemi mellett….

A holdfogyatkozást követően január 12-én a Szaturnusz és a Plútó együtt fognak állni, bekövetkezik az ún. egzakt együttállásuk. A Plútó felerősít mindent, amihez csak hozzáér. Így nem csak a törekvéseinket, hanem a Szaturnusz árnyodalát is felerősítheti, a félelmeinket, kétségeinket, elhatárolódást és érzéketlenséget. A világban levő fenálló rend feszül és újjá akar formálódni. A belső világunkban ez egy küszöböt jelent, amit át kell lépni. Mindenki a saját küszöbével találkozik, nem lehet előre megmondani, ki milyen kihívásokkal szembesül, de mindannyiunknak ez tistzta lesz, az élet folyamatosan jelezni fogja ezt a következő hónapokban.

Február 16-án a Mars is csatlakozik a Bakban a testvéreihez, ahol alapvetően jól érzi magát, mert a Mars a cselekvésben otthon van. Főleg a célirányos, hatékony törekvésben örvendezik. Az erő irányt és szándékot kap. Ez üdvös. Ugyanakkor a Mars, úgy is működik, mint egy aktivátor tehát, amikor elérkezik március 19-én a Jupiterhez, majd a Plútó-Szaturnusz együttáláshoz, még jobban beindítja a fent leírt folyamatokat. Kihívások, nyomás, krízis és sorsfordító eseményekre számíthatunk (ez lehet testi, lelki, egészségügyi, párkapcsolati vagy a család területén belül). A kezdeményezőerők segítségével új irányt és lendületet adhatunk életünknek. Ez az időszaka  „Kardinális Klimax” nevet kapta, mert sok bolygó találkozik a Bakban, ami egy kardinális (kezdeményező, aktív, ambíciózus, önmotivált)  jegy.

Mindeközben február 16-án még egy fontos dolog történik. Az év első Merkúr retrográd időszaka kezdődik. A Merkúr retrográd március 10-ig tart. Ebben az időszakban különösen fontos odafigyelnünk a beszédünkre, mert a manipuláció, hazugság, durva beszéd, sértegetés, be nem tartott ígéretek sokszorosan hatnak és visszahatnak, ám ugyanígy a kedves, segítőkész, támogató szavak és kommunikáció is fokozottan jótékony hatású. Vannak alapvető dolgok, melyeket nem szerencsés ebben az időszakban csinálni:új dolgokba belekezdeni, szerződéseket kötni, új munkát vállalni, elvárni, hogy a dolgok könnyeden és gyorsan haladjanak, utazni, stb.  Persze, ezeket a dolgokat nem mindig tudjuk elkerülni, és nem kell kétségbe esni, ha pont erre az időszakra esnek fontos dolgaink. Kicsit nehézkesebbek lehetnek az ügyek. Amire viszont kifejezetten jó ez az időszak, az az újragondolás, újratárgyalás, újratervezés, mérlegkészítés, szanálás, folyamatban levő ügyek befejezése.

Március 21-én a Szaturnusz 30 év után első alkalommal belép a Vízöntő jegyébe és lassacskán kezdetét veszi egy új 240 éves (A Jupiter-Szaturnusz együttállások) ciklus az emberiség életébe, amelynek során a Föld korszakából átlépünk a Levegő korszakába. Tehát egy új korszak kezdetén vagyunk…(erről bővebben később szeretnék írni)

Ha szeretnéd emailben megkapni az aktuális időszakról szóló írásaimat itt iratkozz fel a hírlevelemre!